3110

 

 

Se vad som sker, och älska det.

 

 


3010

Milda makaroner! Jag bygger upp en tio meter hög försvarsmur, så fort jag känner att hotet ligger i luften. Det är inget bra. Jag är dålig på att ta kritik helt enkelt. Annars mår jag som en solig dag.

2910


2910

Jag är så lycklig ty imorse, när jag låg i sängen och drog mig, fick jag ett telefonsamtal. Inte vilket telefonsamtal som helst, utan det telefonsamtalet jag väntat på så länge. Det telefonsamtalet från fotokungen. Goda nyheter, Nonne kommer hem!

Evening coolness overload.


God kväll. Jag och Lykke ska se tecknat med Limekola och pips och det tycker vi är häftigt. Kolla vad vi kan. Vi kan prata på datorspråk. Typ: Läg1, 3vligt, 5-kamp eller 6. Vi är dom som är dom alltså.

Vi gillar diskotek. Typ: Sådanna därarns diskjockeys! Eller typ det här är vårat citat typ: "Coola killar, é va' vi gillar! Tack mormor och farmor för era bullar, dom va' mums!"

Typ: Ses sen dåra.

2810Okej, jag liksom måste bara få gå. Måste! Men det är 18 års gräns. Jag ska ringa Göta Källare och snacka med dem. Säga att det är mycket möjligt att jag dör om jag inte får se honom. Min kropp skakar och jag kan inte sluta le. Det kostar tvåhundraåtti. Jag är spänd och glad och arg.

2810


Sitter, som alltid, insvept i mitt gosiga duntäcke. Dricker karamelldoftande te och lyssnar på Nina Simone.
Att leva som mig är lyxigt.Okej. Nu måste jag bara, innan jag återgår till att fullt ut njuta av Nina Simones underbara röst, få skriva om någonting rätt omärkvärdigt, men som besvärar mig.

På min gata i stan finns ett galleri där det ställs ut konst att titta på genom skyltfönstren. Nyligen fanns där en utställning som innehöll två uppstoppade djur, närmare bestämt ett får och en hund. Jag vet att dessa är äkta då jag har frågat. Jag är vanligtvis väldigt öppen när det gäller konstnärers olika sätt att uttrycka sig, men nu får jag en förskräckt känsla i hela magen så fort jag passerar galleriet. Visst ska konstnären få uttrycka sig genom att använda dessa uppstoppade djur, så länge det inte använts djurplågeri för att få fram resultatet, men jag tycker definitivt att det är fel av konstnären och de som ansvarar över vad som ställs ut att låta ställa ut något sådant i allmänhet när förbipasserande i stort sett inte har något val i att se denna underliga utställning. Kanske kan det vara så att jag har för lite information för att uttala mig, men jag brister liksom varje gång jag ser djuren som placerats av konstnären i förnedrande positioner. Nej, nu ska jag fortsätta njuta av musiken och teet.

2710


Tänkte att dagen skulle få passera eftersom den börjat så tom och tråkig, men så blev det istället så att jag gick och fikade med några vänner, och sen kom jag på att jag ska på middag också. Tänk vad en dag kan bli händelserik på bara några sekunder. När jag kom hem för ett tag sen gick jag igenom elektronikprylar och hittade min gamla webkamera. Kul tidsfördriv i väntan på middag. Mycket mycket sämre än Nonne, men bättre än ingenting. Nåväl, jag ska väl dra mig tillbaka till mitt Svampbobavsnitt. En kaffe på detta skulle sitta fint.

Seize the day


Har just varit på staden med Lovi. Såg några sockerbitar som skulle vara trevliga att ha. Ska nog önska mig till f-dagen. Köpte även ett par kängor för tusingen som sitter som en smäck. Bara det att mina fossingar är så stora. Nåväl. Vi gick i alla fall upp och ned för götgatsbacken i höstvimlet och såg mycket snyggt. Just nu är jag glad att bara vara hemma, men sen krävs en uppesittarkväll med planering av veckan. och sen ska jag städa. Milda makaroner. Ska inte höstlovet vara avkopplande? Jag behöver en kaffe.

Nej, nu ska jag zappa fram något sevärt på televisionen iförd mitt prickiga duntäcke.

2510

Äter mandarin och känner mig fin.

Dygnet var bra, med bästa vänninorna och höstrusk. Nu vilar ett vackert lugn över min själ några dagar framöver. En vecka med cafébesök & promenader. Filmer & vänner. & musik. Imorgon kommer min vackra väska som kommer gå på hundrafemti. Men det är den värd. Då är det bara Nonne som saknas. Men de har inte hört av sig än, från sjukhuset. Han måste känna sig alldeles förfärligt jätterädd och ensam. Stackarn. Nåväl, allt har sin tid.


2310

Now they come again, all these solidiers without shame,
dressed in black and equipped with fire.
They can stop our happy days and put us in the graves,
but never reach the ochrasy.

Jag ville bara säga att ikväll tjuvstartar allahelgonahelgen med ett partaj. Som förresten kallas Das über Halloween.
Mm, det var väl allt skulle jag gissa. Förutom att jag är väldigt glad, så var det, som skrivet, allt. Och förutom att mitt dyra låtsasblod ser oäkta ut så var det allt. och förutom att nu är det höstlov så var det allt. Eller jag har ju massor att skriva om och reflektera över, men det föredrar jag att skriva ner på papper. Helst med fjäderpenna från en flamingo.

2210

Åh, vad jag hatälskar dessa eviga multimedialektioner som aldrig tycks ta slut. Är jag förresten färgblind, eller är det datorn som tycker att det är häftigt med varannan svart varannan lila bokstav? Mycket kan man undra minsann, men en sak som är säkert är att jag ska till butteriks senare, och att där ska jag köpa blod. Fan också. Det ska jag förresten inte alls, för jag har inte pengar nog. Jag är för generös som bjuder alla.

2110

Ute och ätit med goda vänner. Fick dock en panikattack, då jag såg C.. kan inte ens skriva hans namn. UUhh.


2010

PLANERA PLANERA PLANERA. Tjejer, vi får en mysig lör-sön!

2010

Armhävning efter armhävning. Det är bra att ha muskler. Och så sjunger jag för fulla muggar på ochrasy. Imorgon ska jag vara på södermalmstorg, tidigt. Två vänner ska också vara där. Sen ska vi tillsammans gå genom staden och förhoppningsvis se solen hälsa stockholm god morgon. Efter det ska vi äta gott.

1910

Har just varit ute på en uppfriskande promenad med käre vän Sanne, och är lite lagom frusen om näsan. Tänkte grädda några pannkakor åt mig, för jag börjar bli lite hungrig och någon annan mat kan jag inte laga. Förutom gröt. Först tänkte jag dock sätta på lite uppiggande musik och städa undan i mitt rum som så snabbt blir stökigt.1810

Här ska promeneras och njutas med vän och med hund.
Här ska läppar gå upp i varv och här ska vi vara glada.
Har ska vi njuta av Sverige fosterland och här ska vi andas djupt.
Här ska solen lysa och löven lysa och alla molnen skingras.
Nu ska jag gå.


.

 

Jag kände bara att den behövde få sin plats.

 


.

Jag och Ylva hade ett halvlångt trevligt samtal på distans, om man nu kan kalla en sisådär sju meter för distans, om dagens samhälle. Annars var resterande kvällstimmar riktigt trevliga och givande. Men kan en kväll med electric banana band vara annat än trevligt och givande? Det är frågan.

.

Helgdag. Gick på stadsmuseet med min käre far och såg på alla möjliga utställningar. Massor med fint och häftigt. Vi gick sedan vidare mot folkets kebab och tog varsit mål mat och en kaffe. Och nu sitter jag här i mitt höstmörka rum och har inte en tanke på att kanske göra lite matte. Ska nog istället njuta av Röyksopp och ett värmeljus. Och kanske städa en bit. Ja det ska jag definitivt, efter att ha tagit en titt omkring mig. jag ska städa och piffa till och fixa och göra mysigt. Och lyssna på och dansa till Röyksopp.

.

Vi flyger till pris på en magisk matta, sida vid sida. Tre? Fyra?! FEM?!
Åh, Mr. O'Malley. Det här är mina barn.

Så samtalar Duchess och Mr. O'Malley i disney's Aristocats. Och med detta vill jag meddela att jag ska se på tecknat.

.

Mm. Nu är sovtimmarna komna och jag är inte ett dugg redo. Har precis kommit hem ifrån ett trevligt ställe med god mat och inspirationskällor. Sitter nu med alla mina inspirationer och idéer och försöker knåpa ihop en ritning på mitt kommande kök om jag får det som jag vill. Åh, vad jag kan illustrera det i hjärnan. Och åh vad mysigt det skulle vara. Och åh vad jag skulle ta folk i deras händer för att släpa dem hem till mig så att de kunde se mitt kök och sitta i mitt kök och äta i mitt kök och umgås i mitt kök. Och hallen sen. Den skulle vara minst lika fin. Där skulle jag sitta, mitt på det grå golvet och filosofera. Och skratta åt hur det såg ut innan. Och skratta åt hur lyckligt lottad jag var som hade en så fin hall. och skratta åt att det tog sådan tid men det blev så bra.

Nej, tillbaka till verkligheten. Den där köket har ett plastgolv föreställande träplankor. Och den där hallen har ett plastgolv föreställande kork. Skrattar ändå. Jag har ju trots allt livet i behåll.
Adjöken!

.

Snälla, låt mig slippa. Jag vill bara åka till årsta och äta god mat och njuta av tillvaron och spendera tid med folk som jag älskar.


.

FUKKING SHIT.

.

 


.

Kvällstimmarna smyger sig sakta på mig och jag börjar bli lite sådär småtrött. Hade mysigt nog glömt bort allt vad Novellanalys heter, men jag tror att jag mycket väl kan klara det. Börjar dock känna mig lite småseg, men det är möjligt att det är av löjliga orsaker.

Har tänkt på saker som skulle vara mysigt om alla gjorde. Det skulle vara mysigt om alla tände en varsin lykta och satte i fönstret/porten/balkongen om kvällarna. Det skulle vara mysigt om alla hälsade på varandra. Det skulle vara mysigt om det stod folk vid slussen varje morgon och delade ut kaffe. Det skulle vara mysigt om alla, när första snön fallit, klädde sig i stora kappor och hög hatt och åkte omkring med häst och vagn. Det skulle vara mysigt om alla log.

Käre gode övre makt.
Kan du göra himlen lite extra frusen i natt och skicka ner lite snö i morgon, snälla?
Tack på förhand.

.

SNÖ. Hoppas det kommer mer för jag är redo. Totalt.

Men hösten är också mysig, och den måste få ha sin tid. Löven som blir gulröda och höstkvällarna som lyser av lila. Temeraturen som sakta sjunker. Det måste också få ha sitt.


.


Höstigt fint och uppmuntrande. Jag har tänt ljus kring hela rummet och letar efter lite -10 fashion. Mycket fint, mycket fult. Behöver nya skor och ny jacka. Mycket som ska fixas, när stålarna kommer. Ska hursomhelst maila en man vid namn Mats som jobbar på aftonbladet. Det angår lite stålar som de är skyldiga mig och min kära Sanne. Vi får se på hur stort allvar han tar mig i fortsättningen, då jag fick ett ganska hejdlöst skrattanfall när vi talades vid på telefon tidigare idag..

Grupparbete och så. Sitter i skolan och väntar på något overkligt. Omgivningen är för vanlig och normal. Mår lite illa och är allmänt yr. Hoppas det blir bättre efter tre kannor kaffe, för det ska jag dricka sen. När jag är hemkommen. När livet börjar och slutar.


.

 

Rummet är färdigstädat och fint. Jag har till och med sytt ihop Morris (mitt enarmade gosedjur). Saknar bara min borttappade muminkudde.

God Kväll.


.
Jag är hel och ren och är nyss hemkommen från El Mundo. Var där och lyssnade på och skrattade åt lite stå upp. Nu känner jag egentligen för lite vaniljglass och strössel, men det har blivit lite mycket sånt senaste dagarna. Ska nog koka en kanna te och hinka i mig. Sen ska dammvippan fram för nu är golvet ett hav av kläder.
.Lilla söta vackra Nonne, min kamera. Trasig. Men han ska in på lagning om en kvart, och sen blir han frisk igen. Förhoppningsvis. Jag ska i alla fall skriva en novellanalys och knepa ihop ett föredrag om vackra the Strokes, till i morgon. Funderar på att lögna ihop en egen sjukdom, som Nonne så att jag slipper stressa och så..

 

 

Lite Tingsek på morgonkvisten livar alltid upp när man inte kunnat sova.

 

 


.

Chokladfestivalen

 

Promenix

 

Ekorre


.

Det är få dagar på året som jag äter dyrt. Idag var en av de få. Dyr choklad. Ganska gratis.
Och efter all choklad tog vi en sväng på Djurgården, jag och Sanne. Vi gick genom kyrkogårdar och höstlöv och njöt av tillvaron. Av vår existens. Jag lever trots allt det bästa liv jag kan leva. och plötsligt kom det, som i en saga, fram en liten ekorre med stora nyfikna ögon och lurvig svans. Den kom nära. Sprang runt våra ben och luktade på våra händer. Vi lekte ett tag. Sen tog vi färjan hem.

Vi fotograferade en massor, både Sanne och jag, men nu går bilderna inte att lägga in på datorn. Jag ska nog knata iväg till Fotokungen i morgon och se vad de kan göra. Då kanske jag kan gå förbi någon skomakare också och lämna in min trasiga väska.

Nu ska jag återgå till studierna och mitt goda te.

.Glöm inte att spetsa öronen för lite Detektivbyrån.

.

Jag ska på Nordiska museets CHOKLADFESTIVAL och bli riktigt belåten! Inträdet kostar 5emtio svenska riksdaler men sedan är det bara att äta. Känner mig lite stressad bara, eftersom jag knappt har börjar med mitt PM som ska vara klart imorgon. Det får bli ett senare problem. Nu hade jag tänkt plocka undan lite i mitt hemskt orediga rum och sedan kanske jag hinner klunka i mig lite kaffe innan det är utflyktsdags.


.

Det här är hon.


God KvällHon hade tänkt på det ett tag. Undrat om hon kunde stå emot eller inte. Undrat vad det skulle innebära. En kväll, vid 12 tiden, när hon var hemkommen från en liten förort i stockholm tänkte hon på det lite extra mycket. Och så, efter ett glas vatten, bestämde hon sig. Och nu har hon blogg igen.

RSS 2.0