311

Min nya vana:
Att duscha med Macis. Inte blöta ner datorn, men ha med spotify i badrummet. Det är det bästa jag börjat göra på länge! Badrummet är för övrigt en ganska soft plats att hänga på i lägenheten.

Ett hjärta ja.


Och imorgon är det Februari, den första Februari. Jag säger som Ylva att hela jävla Januari är en väntan på att tiden ska gå. Men det är annorlunda med Februari. För mig är det som att Februari är ett löfte om att livet faktiskt kommer att bli bra. Att allting kommer kännas bra, när solen ligger och värmer. Dessutom är det bara tjugiåtta dagar i Februari, och sen är det mars. Vår. Förhoppningsvis. Annars en väldigt vaken månad.
Fast vad sitter jag och fantiserar om månader för? Idag handlar livet om grafisk kommunikation.

291

GOD NATT. Vi luktar vitlök. Ska lägga oss i soffan. Sova. Prutta. Gå upp imorgon, tidigt tidigt. Baka och så vidare.
Jens Lekman - Pocketful of Money

281

Att unna sig själv när allting annat är tråkigt. Att unna sig själv. "Unna sig." Nu kan jag "unna mig" det här. Jag har unnat mig nu. Godis. Godis. Godis. Som jag nästan kan balansera på huvudet.Assssåå. Det värsta jag vet är när jag har tittat på bra tv. Jag sitter FETT bekvämt, med datorn i knäet redo att plugga. Så börjar plötsligt hål i väggen och fjärrkontrollen är borta. FUUUUUUUUUUUUUCCCKKK.
Nå vel. Det är Sannidarlings artonårsdag imorgon och ikväll ska jag dit och spela spel och umgås.

261

qwerty. qwerty. qwerty. qwerty. qwerty är ett ganska bra ord för att beskriva panikartad ilska/ångest/fruktan. visste du till exempel att ett vanligt datortangentbord kallas qwerty-tangentbord? det står qwerty längst upp. alltså i tangentordning. det gör det till ett ganska ultimat ord att beskriva panikartad ilska/ångest/fruktan. det är liksom bara att dra lite lätt med fingret över tangenterna så har man bokstäverna i sin rätta ordning: qwerty. det är liksom så illa att jag inte ens orkar skriva stora bokstäver... en pizza, en halv kladdkaka och en halv loka hjälpte liksom inte som lugnande hjälpmedel. eller lite kanske men åhhh qwerty. fett med skit hatar mitt liv qwerty. qwerty. qwerty. qwerty. qwerty. qwerty. qwerty. mushroom! mushroom! qwerty. qwerty. qwerty. qwerty. qwerty. och så vidare.

241

Blonda. Fittor. Bryr mig inte ett smack om blonda fittor hihi. Blonda. Fula. Jag är brunett. Jag är nog bäst. Och en aning bitter, fortfarande. Jag förstår mig. Usch, klockan är ju egentligen för mycket. Ord dansar för mina ögon.

Nej, jag ska aldrig mer tilltala ers Majonäs...231

Lite Zetterlund på natten och snörvel och snyt. Om cirka fem minuter somnar jag efter en högst angenäm kväll. Imorgon ska jag söndaga mig. Förhoppningsvis blir det sol, som i min vision. Då ska jag läsa klart de där sidorna i min bok och städa mitt rum och vårda min hy och måla mina naglar och göra sånt man känner sig prydlig av.

Nu är det gott att leva (på en sommardag).du får min blomma

Jag har världens mysigaste hörna att vara småsjuk i - hörnet i min hörnsoffa i mitt vardagsrum. Jag snörvlar & nyser. Jag har huvudvärk och mensvärk. Jasminte, cirka fem hinkar. Det är så synd om mig bara. Så kan jag inte stava heller. Fast det syns inte nu för jag har rättat säkert tre miljoner gånger. Jag tar ett bad istället (i stallet hehe. nej tråkigt.) Sen ska jag måla naglarna och leka frisk! Åh, och i badet ska jag lyssna på Sly & the Family Stones - Family Affair på repeat. Det är chillaxation.


pms

Åh, pms. Varför gråter jag alltid för scheman i pmstider? Jag har gått en fittigt dålig dag i skolan idag. Har inte gråtit. Jag har vridit mig i smärtande mensvärk större delen av eftermiddagen och kvällen. Har inte gråtit. Jag har märkt att första lektionen imorgon är inställd. Grät fånigt. Det är inte första gången och säkerligen inte sista heller...

Det bara mensar och mensar och mensar. Inte bara mensen alltså. Allt. Jag har typ alla tråkiga svennesjukdomssymptom man kan ha. Snuva, halsont, illamående, huvudvärk, trötthet. Och mensvärk. Jag känner mig lite som någon sorts evighetsmaskin också: Har mens hela tiden. Blöder näsblod en massor. Förlorar järnjärnjärn. Blir trött. Tar järntabletter och blöder lite till.


181

Det bästa jag gjort av småsaker i år är att byta alarmsignal till Beiruts Elephant Gun.

Sen en video. Bara världens världens världens världens världens världens sötaste beagelvalp!!Go'natt

innan pengar/efter pengar

Det går att leva mysigt utan pengar också. Särskilt om man gillar att promenera, att baka och att rota kläder på gatan. Tänk bara va. Häromdagen tog jag en rask kvällspromenad sådär innan pengar flyger in och ger mig ett magiskt gymkort. Under promenaden, på Skånegatan, gick jag förbi Stockholms Stadsmissions ingång i hopp om att fynda något fint gratisplagg. Vad skådar mina ögon om inte den ljuvligaste lilla militärgröna XL-bomberjackan. Den tog jag. Och hej, idag var vi lediga. Istället för att mötas upp på något dyrt Gildafik med vännerna bjöd jag hem dem till mig för lite av Ylva och Anna hemmabakade hallongrottor, kaffe och alfapet. Och se, imorgon börjar helvetet tjugo minuter över åtta. Passar det inte utmärkt att baka iordning lite scones på kvällskvisten att smaska i sig när morgonen dödar?

Fast det suger ändå.

171

En uppriktig fråga: Vad gör man?
Vad gör man när det skiter sig?
Det smakar blod i munnen, jag blöder näsblod.
Jag svalde blod, en massa blod.
Men vad gör man när det skiter sig?

141
Det är ganska mysigt att vakna till Elephant Gun varje morgon, trots att jag inte vill lämna sängen. Inte för annat än kaffe.


131

Hur kan man inte ba älska henne?

121

Jag kysste honom aldrig.
Jag bara viska i hans mun.
-Okänd

Jag orkar inte. Orkar inte. Orkar inte. Orkar verkligen inte. Så vad ska jag göra? Stänga in mig i en bohemisk vind på södermalm och skriva poesi?

Ge mig Spanien, ge mig sol.
Ge mig hångel, smek å doft av viol.
Jag vill dansa snurra sjunga och le,
medan du gråter på en rutten grevé.
Och jag ska sparka dig i magen.
Sparka dina läppar, och ditt ansikte.
Tills det blöder.

-Anna.

Fast å andra sidan, kanske inte... kanske bara fortsätta leva som vanligt som jämt och alltid.

//DE† REGN▲R//

...Och det kommer bli ett helvete på måndag när halva kärrtorps gymnasium plötsligt for till sjukan för att ha halkat eller fått en farlig istapp i huvudet. Men det gör ingenting för det regnarrr. Haha, och jag hatar hatar hatar spotifyreklamen för Jerry Seinfeld. Och älskar Neil Landstrumms remix på DJ Shadows Def Surround Us. Nu vet jag. Nu vet jag precis:

LISTAN PÅ VAD JAG ÄLSKAR
 • Åh gud vad kul med en lista.
 • Jag ska skriva ner många saker av olika slag.
 • Den ska uppdateras ofta.
 • Och jag ska komma på något storslaget.
 • Jag tittade till vänster och såg:
 • Min GLOBIS.
 • Musik, ehm vet inte. Umgås med vänner, rita.
 • Neil Landstrumms remix på Def Surround Us?
 • Synd att jag inte är så bra på listor.
 • Men det blir jag, tids nog.81

Varför måste mitt liv vara så okomplicerat jobbigt ibland? Dåligt av mig att komma på ungefär två timmar senare vad som hade varit bättre att smsa en orimligt snygg kille. Dåligt att jag fyller arton om femhundra år. Dåligt att vintern är så dålig. Dåligt med facebook. Facebook är fan fett oskönt.

51

Ångrade mig direkt.

51

Jag ligger här i sängen under mitt varma täcke och svettas om fötterna i oro och rastlöshet. Känner mig klämkäck med Monica Zetterlunds ljuva, mjuka stämma i bakgrunden. Äsch. Sex sex sex sex sex, kåt.

Jag är jätteotillfredställd. Jag vet precis varför. Det är stökigt i min oas och jag behöver städa. Jag ska städa, inte sen, men nu. Och jag ska ta en före och en efterbild.

41

 1. Jag är supertaggad på att börja träna. Vill bara springa.
 2. Jag ska frukostmysa hos Ylva imorgon.
 3. Jag sjunger inget annat än Mikrofonkåt av September.


Och det här lär vara mitt favoritfotografi.

21

Varför kan jag aldrig aldrig sova? Måste plocka och fixa och hålla på framtill tidigt på morgonen liksom... Åså blir jag ensam. Vill ha nakna hunkar i mitt rum som kan skämma bort mig på alla stadier. (Ofta spotify har tre reklamer efter varandra?!?) Aja... kände i alla fall att början av 2011 behövde färgas upp och erbjuda en låt med en knasig musikvideo.
RSS 2.0